Kategorier

Om kören

Kort historik

På 1920-talet fanns bland manskörssångarna i Örebro en eldsjäl vid namn Karl Blomgren. Några av eleverna i hans sångarkurser bildade 1927 en kör, som kallade sig “De Tio”. Inför ett framträdande tyckte de emellertid att namnet var alltför prosaiskt och döpte om sig till Manskören Lorelei efter sången om den förföriska jungfrun på Rhenklippan. Sången “Die Lorelei” finns fortfarande på repertoaren.

Dagens Lorelei

Manskören Lorelei består i dag av ett 30-tal medlemmar som under ledning av dirigenten Krister Kallin bjuder på en rik och varierad repertoar, alltifrån traditionell manskörsmusik till moderna schlagers och evergreens.

Återkommande engagemang är bl.a. jul-konserter i Örebros kyrkor, valborgsmässo-sång på vård- och servicehem samt körens egen vårcaprice i maj. Vartannat år brukar kören göra en sångarresa i Sverige eller ut-omlands.

Körens stadgar och allmän information.

Loreleis julkonsert 2010 - Nikolai Kyrka Örebro

Foto: Johan Ardefors – oneday foto

Smakprov på vår musik

Nedan har du några smakprov på vår musik, dessa är tagna från vårat album Stamsånger.

Vår musik finns även tillgänglig online dygnet runt på Last.fm och Spotify, du kan även köpa och ladda ner vårat album Stamsånger i sin helhet eller enstaka låtar från Amazons nedladdningstjänst.

Ett svar på ”Om kören”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.